Contabilitate digitala: tranziția catre o afacere flexibila
28 May 2020
Articol util despre Contabilitate digitala

Contabilitate digitala - tranzactie catre o afacere flexibila

Posibilitatea lucrului de acasa a devenit foarte importanta in aceasta perioada. Longevitatea companiilor depinde acum de posibilitatea angajatilor de a lucra de acasa, de aceea multe business-uri se orienteaza catre solutii digitale, astfel incat macar o parte din operatiuni sa fie mutate in online. Atat business-urile, cat si consumatorii, cauta raspunsuri in mediul online la necesitatile lor, inclusiv companiile care se intereseaza de servicii contabile.

Cum poate industria sa raspunda la aceasta provocare?

Prin tranzitia catre automatizare si digitalizare. Acest lucru este foarte util pentru toti contabilii care vor sa lucreze de acasa. Apeland la aceasta tranzitie, acestia vor putea gestiona un numar nelimitat de clienti din confortul propriei locuinte, avand acces la baza de date a clientului oricand si oriunde.

Antreprenorii/Oamenii de afaceri trebuie sa realizeze faptul ca un program de contabilitate nu inseamna doar eficientizarea proceselor contabile si usurarea muncii angajatilor, ci si protejarea lor, astfel incat acestia sa nu mai fie nevoiti sa se deplaseze la locul de munca.
  
Un alt beneficiu foarte important pentru antreprenori este adaptabilitatea business-ului la contextul actual. Comportamentul de consum este in continua schimbare in contextul in care mereu apar noi provocari in functie de situatiile neprevazute cu care acestia se confrunta. De aceea, business-urile incearca sa tina pasul si sa isi modeleze ofertele, reducerile si portofoliul, in conformitate cu cerintele dinamice ale pietei, cerinte care apar constant. In acest sens, trebuie sa implementeze aceste schimbari foarte repede.

Programul 1C:Contabilitate ii poate ajuta sa mentina acest pas alert.

Firmele de contabilitate care isi automatizeaza procesele vor avea si ele de castigat, nu doar pentru ca isi protejeaza angajatii si le ofera instrumentele necesare pentru a-și continua activitatea, dar și pentru că aceștia devin în mod automat mai productivi. O tendință ușor de remarcat în cadrul companiilor din România a fost faptul că productivitatea angajaților a crescut în lunile în care au lucrat de acasă.

Așadar, un upgrade al instrumentelor de lucru înseamnă în același timp și o creștere a performanței echipei. Acest lucru poate oferi un avantaj competitiv clar în industria serviciilor financiare, iar acestea vor fi la foarte mare căutare de către antreprenorii care doresc să-și adapteze modelul de business la noul peisaj economic.

Volumul de servicii oferite de firmele de contabilitate va crește și el, iar aceste firme vor putea gestiona o cerere mai mare, astfel încât să-și diversifice portofoliul de clienți. Există inclusiv companii care au optat pentru beneficii de șomaj tehnic pentru contabilii in-house, iar acum sunt în căutare de servicii contabile care să se poată desfășura fără deplasare sau întâlniri față-în-față. Firmele care oferă digital serviciile lor de contabilitate vor avea de câștigat în acest context.

Digitalizarea contabilității nu înseamnă doar ușurarea muncii. Beneficiile pe care le aduce în plus sunt următoarele: eficiența și rapiditatea în implementarea operațiunilor contabile, creșterea productivității contabililor, creșterea volumului de operațiuni contabile realizate într-o zi de muncă, menținerea unui pas alert pentru întâmpinarea comportamentelor de consum care, în acest context, se schimbă fulgerător.
contabilitatea la sutime
Dar ce poate face, mai exact, programul 1C: Contabilitate?
Acesta permite înregistrarea promptă a documentelor de achiziție și recepție, vânzare și servicii, gestionarea depozitelor, a stocurilor și a fluxului complet al mijloacelor bănești, precum și performarea de operațiuni bancare și numerar.

Cu ajutorul lui puteți gestiona ușor baza de clienți, puteți lucra cu liste de prețuri, precum și seta date scadente pentru termenul de plată. De asemenea, este foarte util pentru a prelua de pe internet informații despre firme-client și firme-furnizor, a gestiona întregul proces de producție și a ține evidența procesului de salarizare. Plătitorii de TVA pot fi verificați oricând, extrasele bancare pot fi încărcate direct în aplicație, formele de listare pot fi personalizate, iar echipamentele electronice (precum imprimanta sau scannerul) pot fi puse în funcțiune de la distanță.

Nu doar atât, dar echipa 1C vă este mereu alături, oferind suport constant celor care au dificultăți de operare a programului, iar operatorii noștri pot fi contactați direct prin aplicație și sunt gata să răspundă întrebărilor din partea utilizatorilor. Echipa noastră de dezvoltare actualizează constant programul, astfel încât experiența utilizării lui să fie plăcută, ușoară și fără surprize. Acceptăm chiar și cereri de personalizare a programului în funcție de nevoile clienților care își doresc ca echipa lor să fie cât se poate de competitivă.

Puteți descoperi întreaga suită de funcționalități ale sistemului 1C:Contabilitate  apasând butonul DETALII sau să solicitați o prezentare, butonul SOLICITA PRODUSUL de mai jos.